Formula Podcast

S05EP05 – Miért megy Hamilton a Ferrarihoz?

February 01, 2024 Formula.hu Season 5 Episode 5
Formula Podcast
S05EP05 – Miért megy Hamilton a Ferrarihoz?
Show Notes

Bekövetkezett! Lewis Hamilton távozik a Mercedestől és a 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását. Mit nyerhet egyik és másik fél ezzel a húzással és hogyan zajlott le ennyire gyorsan az évtized átigazolása?  

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

Vannak, akik hittek benne, hogy ez bekövetkezhet és vannak, akik nem. A lényeg, hogy viharos gyorsasággal lezajlott az elmúlt évtizedek talán legnagyobb horderejű átigazolása, Lewis Hamilton búcsút int a csillagosoknak és vörösbe öltözve folytatja a pályafutását 2025-től. 

A Gellérfi Gergő, Gobodics Tamás, Mészáros Sándor összetételű hármasfogat felvázolja az emlékezetes nap krónikáját, majd olyan kérdésekre próbálnak válaszokat adni, hogy miért most történik mindez, miért jó ez Hamiltonnak és a Ferrarinak, mit veszít a Mercedes, s vajon tényleg az F1 nyeri-e a legtöbbet az átigazolással. Természetesen a trió spekulál is egy keveset, mégpedig arról, hogy kivel pótolhatja a korona elveszített gyémántját a Mercedes, s vajon hová vezethet innen Carlos Sainz útja.

*

A Formula Podcast támogatója a Vodafone Podcast Pioneers program!

Februári adásaink elkészítését többek között Varga Csaba, Ort Noémi, Bali Viktor, Kocsis László, Fehér Ákos, Surányi Marcell és Magda Zsanett Odett támogatták. Köszönjük nekik!

Készítették:
Gobodics Tamás, az Autósport és Formula Magazin főszerkesztője
Gellérfi Gergő, az Autósport évkönyv szerkesztője (fb.com/gellerfigergoF1)
Mészáros Sándor, a Száguldás és cirkusz c. könyvsorozat szerzője (@mesandor)

Support the show

A Formula Podcast az Autósport és Formula Magazin és a Formula.hu Forma-1 témájú podcastje, amely 2020 márciusa óta heti egy vagy több adásban dolgozza fel az F1 színfalak előtti és mögötti történéseit. A produkció állandó stábját Gellérfi Gergő motorsport-szakíró és Mészáros Sándor, az egyetlen állandó Formula-1 akkreditációval rendelkező hazai újságíró alkotja. A műsorban olyan sztárvendégek szólaltak meg, mint a Formula–1 több világbajnoka, így Nelson Piquet és Jacques Villeneuve, a száguldó cirkusz több aktív versenyzője, a sportág vezetői, köztük Ross Brawn, vagy épp az AC/DC énekese, Brian Johnson. #f1 #forma1 #formula1 #motorsport #autósport